România

conf_presa_5_feb_2014_054

Premierul Victor Ponta şi Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, au desfăşurat o conferință de presă dedicată lansării proiectului-pilot al schemei de garanții pentru tineri. Partenerii proiectului sunt BPI group, ASSOC Baia Mare și FEG Iași.

În premieră pentru Ministerul Muncii, dl Victor Ponta, prim-ministrul României, a ținut să participe personal la eveniment, pentru a marca însemnătatea deosebită a acestui proiect strategic, probabil cel mai amplu și bine structurat demers vizând ocuparea profesională a tinerilor desfășurat vreodată în România. Domniei sale i s-au alăturat dl Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, dna Georgeta Bratu, secretar de stat în Ministerul Muncii, precum și alți înalți demnitari și peste 30 de jurnaliști.

Obiectivul proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!” constă în creșterea capacității de ocupare a 2.500 de persoane cu vârste între 16 și 24 de ani – persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri tineri și șomeri de lungă durată, persoane care au părăsit timpuriu școala, din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru și Vest. Din cei 2.500 de tineri, 1.800 vor participa la programe de formare profesională de nivel 1 și 2 și 200 la stagii de ucenicie organizate în cadrul proiectului. Programele de formare profesională pe care le vom derula vor fi autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări, participanții primind un certificat de formare profesională recunoscut la nivel național. Ceilalți 500 de tinere și tineri vor fi incluși într-un program de formare pentru dezvoltarea competențelor și abilităților necesare inițierii unei afaceri.

Membrilor grupului țintă li se vor furniza, de asemenea, servicii de ocupare, prospectare, mediere și plasare a forței de muncă, în urma cărora se are în vedere obținerea unui loc de muncă pentru minimum 300 de persoane.

Cu prilejul conferinței de presă, dl Victor Ponta a urat succes echipei de proiect și și-a exprimat încrederea că indicatorii propuși vor fi nu numai realizați, ci și depășiți. În ceea ce ne privește, vom pune toată experiența companiei noastre în slujba acestui țel.

Pentru detalii suplimentare despre acest proiect, vă rugăm să îl contactați pe dl Cristian Ionescu, expert în comunicare, la numerele de telefon 021 319 26 72 – 4 sau pe e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

4 februarie 2014

  • lien_linkedinlien_twitter