România

 

Atragerea talentelor în companie - scop şi condiţii de succes

logo-hrmanagerBPI group s-a alăturat echipei HR Manager, în calitate de partener, pentru un atelier experenţial dedicat situaţiilor de Management al Talentelor cu care se confruntă companiile. Prezentarea şi exerciţiile propuse de BPI group s-au concentrat pe atragerea talentelor în companie şi în special, pe condiţiile de succes ale unui proiect de recrutare a unui manager de talent în România. 

Un proces reuşit de selecţie a unui manager de talent va lua în calcul şi o serie de riscuri. Investiţia în Talent este una pe termen lung, iar aşteptarile business-ului pentru un Return on Investment cresc proporţional cu miza.

Intr-un context de Management al Talentelor, angajatorul poate privi dincolo de clasica balanţă între ce are candidatul de oferit (competenţele sale) şi cerinţele postului. “Punem accentul pe nevoile candidatului, dar şi pe oferta lui (ce poate el aduce companiei). In paralel, cântărim bine ceea ce compania are de oferit, dar şi ce nevoi (aşteptări) are. Dezvoltarea insuficientă a unuia dintre factori poate genera eşecul unui proces de selecţie".

Eşecul survine atunci când aşteptăm totul de la candidat în termeni de nevoi şi ofertă, dar noi, ca şi companie, nu suntem suficient de coerenţi, pregătiţi sau în acord, să formulăm nevoile şi oferta. Eşecul poate surveni şi în perioada de inducţie, odată ce candidatul talentat descoperă că propunerea afişată de companie nu poate fi respectată, din raţiuni interne, mai mult sau mai puţin clare. 

Ne-am bucurat de participarea a peste 50 de responsabili de resurse umane. Părerile exprimate de participanţi confirmă faptul că uneori, riscurile de eşec nu sunt suficient de bine cântărite. Procesele de selecţie a unor manageri cu talent confirmat au o miză care face indispensabil un proces de recrutare profesionist, bine gândit şi implementat.   

"Mulţumim pentru o prezentare interesantă si cu informaţii folositoare pentru noi". (I.A)

    MSV_1967   MSV_2140

    MSV_2059   MSV_2103

  • lien_linkedinlien_twitter